Aanmelden bijeenkomst

Aanmelden bijeenkomst


In de bruisende omgeving van de eerste foodhal van Oost-Nederland, Fooddock in Deventer, zoeken we graag met jullie naar nieuwe mobiliteitsoplossingen voor het landelijk gebied en middelgrote steden. 

Overijssel zoekt naar nieuwe manieren om mobiliteit in de provincie vorm te geven. Dat is nodig om het Openbaar Vervoer betaalbaar te houden en te zorgen dat specifieke doelgroepen, zoals ouderen en scholieren, voldoende mobiel blijven. Nu al duiken binnen en buiten de regio her en der initiatieven op die hierop inspelen. Om het contact tussen de bestaande en nieuwe mobiliteitspartijen te stimuleren, wil de provincie een ‘Mobiliteitslab Overijssel’ creëren: een fysiek en online platform waar aanbieders en doelgroepen elkaar treffen en waar mobiliteitsoplossingen gemaakt kunnen worden. 

Programma vrijdag 27 mei 2016

12.00u – 13.00u       Speciale lunch met marktplaats

Vrijdagmiddag 27 mei organiseren we een Mobiliteitslab proeverij en hopen we op toevoeging van smakelijke ingrediënten door jullie. Fooddock Deventer biedt daarvoor een passende creatieve omgeving én een heerlijke lunch die jullie wordt aangeboden door de provincie Overijssel. Dus kom op tijd, want deze lunch is al een ervaring op zich!

Tijdens de lunch is er een markt waar aanbieders van nieuwe mobiliteitsconcepten jullie inspireren met nieuwe diensten en producten. Bijvoorbeeld Skopei met de slimme deel-fietssloten en de personal trip planner “the Hub” van GoAbout.

Oproep Marktplaats
Wees welkom om zelf informatie te delen! Er zal genoeg ruimte zijn waar je materiaal of producten kunt laten zien. Heb je veel ruimte nodig? Neem dan even contact met ons op: 06 290 88 546

13.00u – 14.00u       Ontmoeten en Inspiratie

Na een warming up o.l.v. dagvoorzitter Lidwien Reyn is het tijd voor een motiverende en praktische uitwisseling van visies op en aanpakken van mobiliteitsvraagstukken in landelijk gebied en in kleine steden door o.a:

  • Jacco Lammers- eigenaar van Go About
  • Wim Dijkstra- initiatiefnemer Mobiliteitslab en strategisch adviseur mobiliteit bij de provincie Overijssel

14:15u – 15:00u      Open Space ronde 1

Innovators met een ontwikkelvraag zullen jullie uitdagen mee te denken. We hopen dat daardoor nieuwe verbindingen ontstaan die na de proeverij productief kunnen (gaan) worden.

Oproep Open Space
Denk na over een thema, een product of dienst, dat je graag verder wilt ontwikkelen op het Mobiliteitslab Overijssel. Voor en aantal thema’s is er gelegenheid verder te werken aan jouw ontwikkelvraag met de kennis en kunde van de deelnemers. Je kunt jouw inbreng ook al vooraf aan ons mailen via info@remove-this.bluemotive.nl.

15:00u – 15:15u      Pauze

15:15u – 16:00u      Open Space ronde 2

16:15u – 16:45u      Creatieve reflectie op de middag

Wytze Veenstra – tekenaar en oprichter van Visual Notes sluit af met zijn beeldend verslag van de proeverij.

16:45u – 18:00u      Borrel

 

 

 

Locatie

Fooddock Deventer
Havenkwartier
Zuiderzeestraat 2
7411 MC Deventer 

 

 

Route - auto

Fooddock ligt dichtbij de binnenstad van Deventer en is goed bereikbaar. Vanaf de A1 neem je afslag 23 (Deventer) en volg je de Zutphense weg tot je rechts de Zwarte Silo van Fooddock ziet. Op het havenkwartier zijn ruim 500 gratis parkeerplaatsen, dus je parkeert direct voor de deur.

 

Route - OV

Vanaf station Deventer kun je bus 6, 56 of 81 nemen om bij het Havenkwartier te komen. Je kunt ook lopen: vanaf de binnenstad loop je via de IJssel in 10 minuten naar Fooddock.