Van duurzame toekomstvisie naar praktisch uitvoerbaar project

Je bent ambtenaar, programmaleider, lector of strategisch adviseur en bezig met een betere toekomst.

Je bent inhoudelijk bevlogen en hebt vernieuwende ideeën.

Je laat je inspireren door zaken als:

  • de circulaire economie
  • de energieke samenleving
  • de lerende organisatie 
  • het transitiedenken 

Je bent iemand die denkt in onderling samenhangende systemen en verbindingen. Als je in gedachten geniale oplossingen bedenkt voor ingewikkelde problemen voel je je optimistisch, vrij en in flow.

Wat zou het toch fantastisch zijn als jouw ideeen ook allemaal zouden leiden tot concrete oplossingen...

Maar, eerlijk toegegeven, dit is vaak lastiger dan het lijkt. Je hebt waarschijnlijk al van alles geprobeerd. Je bent enthousiast aan de slag gegaan met een plan of project dat je heel belangrijk vindt en je wilt je wel van de daken schreeuwen hoe belangrijk dit is!

Maar waarom lukt het dan toch maar steeds niet om echt iets van de grond te krijgen? Aan je visie en je enthousiasme ligt het niet...

Terwijl jij de verbinding tussen toekomstige ontwikkelingen met de huidige dagelijkse praktijk helder ziet, lukt het je niet goed anderen daar in te betrekken. Je vraagt je weleens af of je nu de enige bent die het wel ziet? Soms voel je je machteloos en een vreemde eend in de bijt... En niet altijd heb je door dat juist je enthousiasme en je vooruitstrevendheid je ook in de weg kan staan en onbedoeld afstand tot collega’s, projectteamleden, leidinggevenden en partijen buiten je organisatie teweeg kan brengen.

Zou het niet fantastisch zijn als jouw visie of idee wel waargemaakt wordt? Als anderen kunnen zien, ervaren en begrijpen wat jij bedoelt? Als jouw tastbare resultaat inspiratie oplevert voor anderen jouw voorbeeld te volgen? Dat jouw baanbrekend idee werkt als een hefboom voor ingrijpende veranderingen?

Ik kan jou helpen bij het uitvoeren van jouw visie of plan, zodat het ook echt resultaat oplevert en jij met jouw organisatie een concrete bijdrage levert aan een betere toekomst.

Ik kan je ondersteunen, je vervangen of optreden als sparring partner, zodat je geïnspireerd en met vertrouwen een concrete volgende stap kunt zetten.

Ik ben Lidwien Reyn. Ik help overheden en kennisorganisaties bij het vormgeven van wilde toekomstplannen om de transitie naar een duurzame samenleving te versnellen.

Ik weet hoe frustrerend het is als je veel kennis in huis hebt en grootse plannen hebt, maar dat er weinig met je ideeën gedaan wordt.

Ik heb dat zelf meegemaakt toen ik als adviseur bij een groot en gerenommeerd adviesbureau aan de slag ging, geweldige rapporten schreef die vervolgens niet tot uitvoering kwamen. Terwijl ik hard werkte en veel know-how had, slaagde ik er niet in om deze kennis ook praktisch toepasbaar te maken en anderen voor mijn ideeën te winnen. Dit veranderde toen ik me ging verdiepen in de manier waarop mensen en organisaties leren en ontwikkelen en ging werken vanuit een systeemperspectief. Ik kwam erachter dat kennis pas gaat werken en mensen in beweging zet, als hoofd en hart verbonden zijn. Als je anderen gaat aanspreken op hun drijfveren. En daar kan ik je bij helpen!

"Mijn talent is zien wat er nodig is om dingen rond te krijgen. Initiatief, ordening en discipline zijn daarbij vanzelfsprekend. Ik zorg dat afspraken en beoogde resultaten in het zicht blijven en dat zaken ook worden afgemaakt."

 

Ik help je door:

  • Het bieden van overzicht, structuur en inzicht.
  • Het maken van een helder programma of projectplan waarbij je met kleine praktisch haalbare stappen resultaten kunt boeken, zonder daarbij het geheel uit het oog te verliezen.
  • Het werken aan de condities rondom jouw project in het grotere systeem om een structurele bijdrage te leveren, óók nadat het project is gestopt. 
  • Samen met jou naar mensen te zoeken die jouw droom waar kunnen maken door jouw boodschap voor hen relevant en aantrekkelijk te maken. Partijen vanuit eigen kracht, kennis en kunde verleiden om inbreng te leveren voor duurzaamheid, garandeert een beter eindresultaat.
  • Te organiseren dat activiteiten goed en professioneel worden uitgevoerd, waardoor je concrete resultaten boekt en jouw project echt impact krijgt.

Wil je meer weten over mijn aanpak?

Download hier mijn publicatie 'Tien Kansen voor de energieke ambtenaar'.