Ik ben Lidwien Reyn, oprichter van Bureau Mozaiek

Ik begeleid overheden en kennisorganisaties bij het praktisch vormgeven van wilde toekomstplannen om de transitie naar een duurzame samenleving te versnellen.

Ik geloof dat vernieuwing van de manier waarop we werken kan bijdragen aan een schone wereld. Een wereld waarin we zonder afval leven, gezonde lucht kunnen inademen en zonder zorgen ons voedsel kunnen verbouwen.

Ik ben er van overtuigd dat juist het doen, het gezamenlijk experimenteren en daarvan leren leidt tot daadwerkelijke verandering én versnelling.

Ik heb lang gedacht dat als ik maar veel kennis vergaar over maatschappelijke problemen, dat de oplossingen dan vanzelf wel zouden komen. Logisch, want ik kom uit een gezin van denkers. Mijn vader was hoogleraar wiskunde aan de TU Delft. En aan de keukentafel kwamen veelbeschouwingen over geschiedenis, politiek en maatschappij voorbij. 

Als meisje van 10 zag ik op het journaal dat een hele nieuwbouwwijk in Lekkerkerk was gebouwd op gif. Ik was hier zo ontzettend kwaad en verontwaardigd over. Hoe konden mensen dat doen? Zomaar gif storten en daar mensen op laten wonen. Om dat soort problemen op te lossen, ben ik veel gaan leren.

Ik heb met veel plezier bestuurskunde aan de Leidse Universiteit gestudeerd en veel kennis opgedaan. Bij Ernst & Young Consulting bracht ik, als generalist, de kennis van mijn collegae financieel deskundigen, fiscalisten en arbeidsrechtdeskundigen samen met de politieke vraag van gemeenten in een mooi adviesrapport. De rapporten klopten helemaal. Toch merkte ik steeds meer dat het niet zo was dat mensen het rapport lazen en het vervolgens ook gingen uitvoeren. Diezelfde ervaring had ik later bij de Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu BV waar ik vier jaar aan klimaatbeleid voor lokale overheden werkte.

Het frustreerde me steeds meer dat kennis op zich niet in staat was mensen te mobiliseren anders te gaan doen. Totdat ik ontdekte dat kennis pas gaat werken en mensen in beweging komen als hoofd en hart verbonden worden met elkaar.

Innoveren en ontwikkelen betekent mensen met elkaar verbinden en ze aanspreken op hun drijfveren, ervaringen én kennis.

En dat is wat ik wil, mensen in beweging zetten om duurzaam te doen!

Vanaf 2005 tot 2014 kreeg ik de kans daar aan te werken bij transitie- en kennisprogramma’s over duurzame ontwikkeling binnen de Rijksoverheid. Ik initieerde en leidde een aantal Communities of Practice om kennis te ontwikkelen vanuit praktijkvragen. Zo was ik de eerste in Nederland die cradle-to-cradle samenbracht met de praktijk van gebiedsontwikkeling in een Community of Practice waaraan stedenbouwkundigen,  planologen,  landschapsarchitecten en strategisch adviseurs vanuit verschillende organisaties meededen.

Ik merkte dat er nieuwe werkbare oplossingen kwamen door vanuit praktijkvragen naast benodigde kennis ook persoonlijke effectiviteit te helpen ontwikkelen.

Ik schreef publicaties over onder meer Communities of Practice als werkvorm voor sociale innovatie, de nieuwe rol van de ambtenaar en over bedrijven tussen markt en overheid. En rondde met goed gevolg de drie-jarige coachopleiding bij Phoenix Opleidingen af

Ik kan nu de abstracte transitie naar duurzame ontwikkeling van persoonlijke betekenis maken, en laat anderen dat ook doen, zodat mensen vandaag en hier en nu praktische stappen op hun werk kunnen zetten.

Jong geleerd ...

  • Als kind knutselde ik graag en als tiener naaide ik zelfstandig mijn eigen kleding. Ik heb daarvan geleerd structuur te brengen uit een brij van informatie en dat om te zetten tot een concreet, tastbaar product. Analyseren, de kern uit gesprekken, bijeenkomsten en stukken tekst halen is een kracht van mij. Abstracties werkelijkheid maken kan ik ook goed.
  • Jarenlang heb ik met hart en ziel hockey gespeeld. Met en in een groep samenwerken en resultaat halen vind ik nog steeds heerlijk om te doen.
  • Organiseren deed ik als peuter al,  op de verjaardagsfeestjes thuis organiseerde ik waar iedereen moest zitten. Op mijn 17de was ik wedstrijdsecretaris en zorgde ik ervoor dat alle teams van mijn hockeyclub in Rijswijk wisten wanneer en waar ze tegen wie moesten spelen. 
  • Door mijn manier van zijn nodig ik anderen in sterke mate uit om in actie te komen.

Kan ik iets voor je doen? Neem dan contact op.

Kijk op Linkedin voor mijn meest up-to-date Curriculum Vitae.